Talon ja muiden rakennusten julkisivut täytyy maalata viimeistään silloin kun maali alkaa halkeilla, haalistua ja hilseillä tai talon seinät näyttävät epäsiisteiltä. Yleisesti hyvä talon maalaus väli noin 10 vuotta. Kuultavilla tuotteilla käsitellyn puuverhouksen huoltomaalaus väli on tätäkin lyhyempi. Talon puuverhousta suojaava maalipinta tekee paljon muutakin kuin miellyttää silmää. Se suojaa taloa sään rasituksilta ja pitää talon ulkoverhouksen hyvässä kunnossa.

Talon huoltomaalaus kannattaa tehdä aina silloin, kun talon maalipinta on hyvässä kunnossa. Näin vältytään suuremmilta pohjatöiltä ja talon puuverhous ei pääse vaurioitumaan sään rasituksesta. Hyvissä ajoin tehty huoltomaalaus on myös edullisempaa kun ei ole isoja pohjatöitä.

Pohjatyöt ovat tärkeä osa talon huoltomaalausta, huolimattomasti tehdyt pohjatyöt voivat johtaa koko maalaustyön epäonnistumiseen. Maalaustyöt aloitetaan maalattavien pintojen puhdistuksella ja vanhan huonosti kiinni olevan maalin poistamisella. Jos maalattavilla pinnoilla on homepilkkua, tulee seinät pestä ennen maalausta homepesuaineella, homepesuaine estää homeen uudelleen leviämisen uuden maalin alla. Mikäli hometta ei ole, riittää puhdistukseen pelkkä kuivaharjaus.

Huolellisten pohjatöiden jälkeen pinnat maalataan yhteen kertaan pensselimaalauksena. Mikäli talon väri vaihtuu on pinnat maalattava kahteen kertaan. Puupinnalla olevat kohdat pohjamaalataan ennen pintamaalausta.

Toteutamme maalaustyöt aina avaimet käteen kokonaisurakkana, ja tuomme tullessa tarvittavat telineet ja nostimet.

Keski-Pohjanmaa: Kokkola, Kälviä, Lohtaja, Ullava Kaustinen, Toholampi, Veteli, Kannus, Halsua, Perho, Öja. Pohjanmaa: Pietarsaari, Luoto, Pedersöre, Kruunupyy, Bosund. Pohjois-Pohjanmaa: Kalajoki, Himanka, Ylivieska, Sievi

Talon maalaus Kokkola kesä 2022

Vanhan puutalon maalaus kahteen kertaan virtasen 4-öljyn maalilla kokkolassa kesä 2021