Kiinteistön katosta kannattaa pitää hyvää huolta, jotta katto kestää pitkään ja antaa parhaan suojan kodillesi. Peltikatto on yleisin Suomessa käytettävä katemateriaali, ja kuten muut katemateriaalit vaatii myös se säännöllisesti huoltoa, jotta se kestää teknisesti ja ulkonäöllisesti mahdollisimman pitkään.

Vuosittain on katolta hyvä poistaa sinne kertynyt irtoroska ja samalla tarkastaa läpiviennit sekä katon yleiskunto. Tällaisen normaalin vuosihuollon lisäksi peltikatto tulisi huolto maalata säännöllisin väliajoin. Suomen vaihtelevat sääolot kuluttavat peltikaton maalipintaa ja pintaan syntyy ennen pitkää vaurioita. Ilman maalipinnan antamaa suojaa pääsee ruoste tekemään tuhojaan ja ajan myötä se syö metallin puhki, mikä lopulta aiheuttaa sen ettei katto enää pidä vettä. Kalliiden remonttien välttämiseksi peltikaton pinta tulisikin käsitellä noin kymmenen vuoden välein. Säännöllinen ja perusteellinen huolto jatkaa kattosi käyttöikää pitkälle tulevaisuuteen.

Maalaukset toteutamme aina ammattilaisille kehitetyillä Nowocoat kattotuotteilla. Nowocoat on markkinajohtaja ammattilaisille kehitettyjen tiili- ja peltikattotuotteiden ja -pinnoitteiden toimittajana Suomessa. Vuosikymmenten tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Nowocoat -tuoteperheestä löytyy markkinoiden laadukkaimmat maali- ja pinnoitusratkaisut.

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalaus aloitetaan puhdistamalla vesikourut ja tarkastamalla talon yläpohja sekä läpivientien ja katekiinnitysten tiiviys, jonka jälkeen peltikatto pestään korkeapainepesurilla. Pesuun käytetään ammattilaiskäyttöön tarkoitettua Nowo Metal Cleaner-peltipesuainetta, joka puhdistaa pestävältä pinnalta rasvaa, likaa ja sinkkisuoloja tehokkaasti sekä aktivoi käsiteltävän pinnan maalausta varten. Peltikatolta poistetaan irtomaali ja mahdolliset ruostekohdat hiotaan ja käsitellään Nowo Metal Special Primer SB ruosteenestopohjusteella. Käsittelyllä taataan tasainen ja kestävä lopputulos. Uudelleenmaalaukseen käytämme Nowo Roof Top WB peltikattopinnoitetta, joka sisältää korroosiota ehkäiseviä, aktiivisia ruosteenestopigmenttejä, jolloin valmis kattopinta kestää myös erinomaisesti UV:n rasitusta, lämpötilan vaihteluita ja sään vaikutuksia ilman halkeilua. Ammattilaisen suorittama maalaus Nowocoat ammattituotteilla ja korkeapaineruiskulla tutkitusti pidentää peltikaton huoltoväliä perinteisiin menetelmiin verrattuna.

Peltikaton maalaus on huomattavasti edullisempaa, kuin kokonaan uuden katon tekeminen. Usein teknisesti täysin kunnossa olevia kattoja vaihdetaan turhaan uusiin, vaikka katosta saisi uudenveroisen pelkällä maalauksella.

Ilmaisen arviokäynnin yhteydessä, tarkastamme aina yläpohjan rakenteiden kunnon sekä tuulettuvuuden ja jos havaitsemme niissä huomautettavaa, tarjoamme aina ratkaisun ongelmaan. Arviokäynnillä tarkistetaan samalla kaikki katon läpiviennit ja mahdolliset ongelmat korjataan peltikaton maalaus- tai huoltotyön yhteydessä.

Lähetä tarjouspyyntö meille aitopinta.fi/pyyda-tarjous/