Tiilikaton huolto vai pinnoitus

Kiinteistön katosta kannattaa pitää hyvää huolta, jotta katto kestää pitkään ja antaa parhaan suojan kodillesi. Tiilikatto on erinomainen ja hiljainen katemateriaali, mutta se vaatii säännöllistä  huoltoa, jotta se kestää teknisesti ja ulkonäöllisesti mahdollisimman pitkään. Vuosittain on katolta hyvä poistaa sinne kertynyt irtoroska ja samalla tarkastaa läpiviennit sekä katon yleiskunto.

Tiilikaton huoltoa, tiilikaton pinnoitusta harkitsevan kannattaa aina kysyä asiantuntijan arvio siitä, mikä olisi oikea toimenpide juuri sinun katollesi. Usein kalliin kattoremontin sijaan riittää ammattimaisesti tehty pinnoitus tai huolto.

Huollot ja maalaukset toteutamme aina ammattilaisille kehitetyillä Nowocoat kattotuotteilla. Nowocoat on markkinajohtaja ammattilaisille kehitettyjen tiili- ja peltikattotuotteiden ja -pinnoitteiden toimittajana Suomessa ja vuosikymmenten tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Nowocoat -tuoteperheestä löytyy markkinoiden laadukkaimmat maali- ja pinnoitusratkaisut.

Tiilikaton huolto

Tiilikatolle, jonka tiilien alkuperäinen tehdaspinnoite on vielä ehjä tai aiemmin pinnoitetulle tiilikatolle, riittää usein kevyempi huoltotoimenpide. Tiilikaton pinnalta harjataan kaikki irtoroskat pois, ja tarkastetaan, että katolla ei ole rikkoontuneita tiiliä. Rikkoontuneet kattotiilet vaihdetaan uusiin ja vesikourut puhdistetaan sekä tarkastetaan talon yläpohja ja läpivientien tiiviys. Tämän jälkeen katolle levitetään matalapaineruiskulla sammaleen ja kasvuston torjunta-aine. Käyttämämme puhdistusaine, Nowo Clean on tehokas sammalkasvustoa, jäkälää ja hometta vastaan sekä se varmistaa kattopintojen puhtauden jatkokäsittelyä varten. Tuote myös estää ja hidastaa kasvuston uusiutumista. Tämä toimenpide suositellaan tehtäväksi noin 5-vuoden välein tai tarpeen vaatiessa.

Tiilikaton pinnoitus

Toisinaan pelkkä tiilikaton huolto ei riitä, vaan lisäksi katto on pinnoitettava uudelleen. Yleensä yli 10 vuotta vanhojen tiilikattojen pinta on jo niin huokoinen, että se vaatii kokonaan uuden pinnoitteen. Huokoinen tiili imee itseensä kosteutta, joka talvella jäätyessään halkaisee tiilen. Maalatessa tiilikatto pestään korkeapainepesurilla, jonka jälkeen katolle levitetään Nowo Clean kasvuston ja sammaleen tuhoava aine. Tämän jälkeen tiilikatto käsitellään kaksi kertaa Nowo Coat kattopinnoitteella, joka on ammattilaiskäyttöön suunniteltu vesiohenteinen kattopinnoite. Tuote soveltuu erinomaisesti kaikkien eri valmistajien betonikattotiilien pinnoittamiseen niiden huoltovälin ja elinkaaren pidentämiseksi. Ulkoisen säärasituksen sekä mm. kasvuston aiheuttama kattotiilien rapautuminen voidaan pysäyttää NowoCoat pinnoitteella ja samalla uudistaa katto myös visuaalisesti. Lopuksi pestään ja puhdistetaan vesikourut ja poistetaan suojaukset.

Tiilikaton huolto tai maalaus on huomattavasti edullisempaa, kuin kokonaan uuden katon tekeminen. Usein teknisesti täysin kunnossa olevia kattoja vaihdetaan turhaan uusiin, vaikka katosta saisi uudenveroisen pelkällä huollolla tai maalauksella.

Ilmaisen arviokäynnin yhteydessä, tarkastamme aina yläpohjan rakenteiden kunnon sekä tuulettuvuuden ja jos havaitsemme niissä huomautettavaa, tarjoamme aina ratkaisun ongelmaan. Arviokäynnillä tarkistetaan samalla kaikki katon läpiviennit ja mahdolliset ongelmat korjataan tiilikaton maalaustyön yhteydessä.

Keski-Pohjanmaa: Kokkola, Kälviä, Lohtaja, Ullava Kaustinen, Toholampi, Veteli, Kannus, Halsua, Perho, Öja. Pohjanmaa: Pietarsaari, Luoto, Pedersöre, Kruunupyy, Bosund. Pohjois-Pohjanmaa: Kalajoki, Himanka, Ylivieska, Sievi